2015. június 18., csütörtök

Színtiszta szeretet megélésének akadályai


Ha olyan ember testébe akarod beleerőltetni a feltétel nélküli szeretetet, akinek még soha nem volt benne része, a teste ugyanúgy megpróbálja legyőzni azt, mint a baktériumokat vagy a vírusokat. Ilyenkor az érintett , kellemetlenül  érzi magát, és az egész dologtól elmegy a kedve.

Előfordul,  hogy nem tudja, hogyan fogadhatja el a feltétel nélküli szeretetet...
  Az emberek feltétel nélküli szeretete Krisztus- vagy Buddha-tudatú szeretetet jelent. Ez azt jelenti, hogy a Teremtő (vagy a megvilágosodás) által látjuk az igazságukat, és ennek ellenére is szeretjük őket.
 ... a feltétel nélküli szeretet elfogadásához kapcsolódó programok általában a gyermekkorban teremtődnek meg. Például amikor az anya valódi szeretetet mutat a gyermek iránt, ám rögtön utána kegyetlenül el is veri. Vagy amikor az apa igaz szeretetet fejez ki, majd utána molesztálja a gyermekét. Az ilyen gyermekkori helyzetek teremtik meg azokat a programokat, amelyeknek a lényege, hogy az érintettek nem tudják, hogyan fogadhatják el a feltétel nélküli szeretetet.
   Azt is megfigyeltem, hogy a súlyos gyermekkori bántalmazások már felnőtt áldozatai képesek előre látni mások cselekedeteit. Nem csoda, hiszen a túlélési reflex kialakította bennük ezt a lelki képességet. Azt hiszem, sok bántalmazott gyermek fejlődött ebbe az irányba. Számukra természetes, hogy a terükből kiemelkedve figyelik a többieket. Ezek az emberek már az egészen korai éveikben arra összpontosítottak, hogy mások terében legyenek. Szeretetet keresnek.
   Összességében mindnyájunk élete a szeretet valamennyi változatának és formájának keresésével van tele. Példaként elég csak megfigyelni a lelki társ megtalálására sarkalló vágyat, a barátságokat, a gyermekek felnevelését vagy a háziállatokhoz fűződő kapcsolatot. A férfiak számára a sportesemények a bajtársiasság és az egymáshoz kötődés érzését nyújtják. A szeretet keresésének, elvesztésének vagy hiányának az eredménye harag és gyűlölet is lehet. A pozitív természetű emberi kapcsolatok többsége a szeretet lényegének kereséséről szól.
   Az... emberek nagy része hiába keresi a szeretetet, bármilyen elszántan próbálkoznak is, nem lesznek képesek megtalálni. Ennek az lehet az oka, hogy nem szeretik önmagukat, és nem tudják, milyen érzés szeretni.
  (Az akadályok lebontása = stresszoldást követően)...a Teremtőtől minden szinten beengedhetik a színtiszta szeretet érzését.
Vianna Stibal

Kapcsolódó cikkeket találsz itt:
Szeretettel kapcsolatos cikkek listája


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése