2013. szeptember 10., kedd

A világ


Egy lelkipásztor szombat reggel nehéz körülmények között próbált felkészülni a prédikációra.

A felesége elment vásárolni. Esett az eső, a kisfia unatkozott, nyugtalan volt, mert nem tudott mihez kezdeni magával. Végül a lelkész kétségbeesésében elővett egy régi magazint, hogy átlapozza. Talált egy szép színes oldalt, amely a világ térképét ábrázolta. Kitépte a lapot, szétszaggatta, a darabkákat szétszórta a szoba padlóján és ezt mondta a fiának:

- Kisfiam, ha össze tudod rakni a térképet, kapsz tőlem egy huszonöt centest.

A lelkész azt hitte, hogy egész délelőttre való munkát adott a kisfiúnak. De tíz perc múlva kopogtattak az ajtón. A kisfia volt, az összerakott képpel. A lelkész megdöbbent, hogy fia ilyen gyorsan végzett a feladattal. Ott voltak a papírdarabkák, gondosan összerakva, ott volt a hibátlan világtérkép.

- Kisfiam, hogy tudtad ilyen gyorsan összerakni?- kérdezte a lelkész.

- Ó! – mondta Johnny. – Nagyon egyszerű volt! A másik oldalon egy ember képe van. Egy papírt letettem a földre, összeraktam az embert, aztán egy papírlapot tettem a tetejére és megfordítottam az egészet. Rájöttem, ha rendbe teszem az embert a világ is rendben lesz. A lelkész mosolygott és átadta fiának a negyeddollárost. 

Tanulság: ha úgy érzed, gond van a világgal, minden széthullott, tedd rendbe magadat, az embert, és a világ is "megjavul".


Forrás:Internet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése