2023. február 28., kedd

Mire jó a Spirulina?

 

Fotó: Gyogynovenysziget
A modern étrendünk tele van alacsony tápértékű, feldolgozott ételekkel. Sok ember külön vitamint és ásványi anyagokat szed. Most a tudomány a vitaminokon túl fitonutriensek után kutat.

A Spirulina algák egyszerű felépítésű növények. Testük nem tagolódik gyökérre, szárra, levélre. Mint a növények nagy többségében, a legtöbb algában is van klorofill, de a zöld színanyag mellett más színanyagokat is tartalmaznak, mint pl. a piros fikoeritrint vagy a kék fikociánt, amely igen jótékonyan hat a csontok állapotára.

A spirulinát trópusi napfényfarmokon tiszta "ivóvíz-minőségű" vízben tenyésztik, ami nem tartalmaz semmi adalékot és vegyi anyagot. Magas klorofill tartalmuknak köszönhetően ezek az algák tökéletesen át tudják alakítani a napenergiát létfontosságú fehérjévé

A Spirulina algák sejtfala nem emészthetetlen cellulózból épül fel, hanem emészthető mucopoliszacharidból álló réteg képezi külsejüket. Ezért nem terhelik meg a szervezetet, és tartós fogyasztásra is alkalmasak. A spirulina ideális étrend-kiegészítő, mivel szervezetünket sok vitálanyaggal látja el.( Forrás és toábbi infót itt találsz: https://www.gyogynovenysziget.hu)


A Spirulinát szuperételnek tartják, mert a tápanyag összetétele hatékonyabb, mint bármely más ételé, növényé vagy gabonáé. Ezek a tápanyagok és fitonutriensek a Spirulinát egy teljes tápértékű alternatívává emelik a külön lévő vitaminokhoz képest.

A Spirulina a legjobb növényi fehérje forrás 65%-al, ami minden más természetes ételnél magasabb. Sőt még ennél is magasabb értékek is vannak a vitamin, ásványi anyag és különleges kivonatokban.

Három gramm naponta elképesztő mennyiségű béta karotint, B-12 vitamint és B komplexet, vasat, alapvető nyomelemeket és gamma linolenic savat tartalmaz. A vitaminokon és ásványi anyagokon túl a Spirulina gazdag fitonutriensekben és az egészséget pozitív irányba befolyásoló tápanyagokban.

Jogilag elfogadott táplálék vagy táplálék kiegészítő Európában, Japánban és a világ sok más országában.

A Spirulinának van a legmagasabb fehérje tartalma a természetes élelmiszerek között. A fehérjét aminosavak alkotják. Az alapvető aminosavakat a szervezet nem tudja előállítani, a táplálékkal kell bevinni. A Spiruinában benne van az összes alapvető aminosav.

A fehérje emészthetőség sok ember számára nagyon fontos. A Spirulina sejtfalai nem tartalmaznak cellulózt. Ez könnyűvé teszi az emésztését és a felszívódását. Alultáplált gyerekek és idősek estén hatékonyabb, mint a tejpor. Állapotos nőknek nagyobb a vitamin igényük, de nem nagyobb a kalória felvétel iránti igényük. Így aztán nekik is megfelelő a Spirulina.

A Spirulina gazdagon ellát bennünket vitaminnal. Gazdag természetes béta karotinban. A nagy dózisú A vitamin toxikus lehet, de a Spirulinában lévő béta karotin biztonságos. A béta karotinnal jó terápiás hatása van, ami csökkenti a szérum koleszterint és csökkenti a rák kockázatát.

A Spirulina a leggazdagabb B-12 vitamin és B komplex forrás. A B-12 vitamin szükséges a vörös vértestek előállításához.

A Spirulina vasban is gazdag, ami könnyen felszívódik a szervezetben.

A Spirulina koncentrált kalciumforrás. Ennek hiánya csontritkuláshoz vezethet. A Spirulinában szintén sok magnézium van. A magnézium segíti a kalcium felszívódást  segít szabályozni a vérnyomást.

A Spirulina klorofilban is gazdag, ami a jó hatással van a vérszegénységre. A klorofil méregtelenítő és tisztító hatású fitonutriens.

A Spirulina a legjobb természetes étel Önnek, családjának, állapotos nőknek és gyerekeknek.

Forrás:  http://www.gyogykave.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése