2014. augusztus 13., szerda

Lopás (esetleírás)



Pont a 10 milliószoros napon kirabolták a kocsit, úgy hogy egy karcolás sem esett rajta, és minden a zárt csomagtartóban volt. A fiam épp hazajött Szegedről és hazafelé menet férjemmel beugrottak még a Lidlbe.
10 percet sem tartózkodtak ott, mire kijöttek, csak a kocsi szériatartozékai maradtak meg, minden más eltűnt: férjem új Laptopja táskával együtt, fiam kivételesen márkás esőkabátja, melyet azért vettünk, hogy végre legyen egy rendes darabja  no meg a ruhatárának legjava, hiszen Szegedre azt vitte, még hozzá is vásároltunk Veszprémben, hogy a kopott darabokat lecseréljük.
Hogy miért osztom ezt meg veletek?
Nem szoktam ilyen üzeneteket olvasni, mondván, nem teszek oda erőt, amit nem szeretnék.
Mégis megtörtént.
Biztos oka volt.

Mi  az eset üzenete a számomra?
-Ne hagyj a csomagtartóban semmit, ami fontos a számodra!
-Minden pótolható!
-Csak az az igazi, maradandó érték, amit megtanultunk, amivel a lelkünket, szellemünket gazdagítjuk, minden más csak kellék
-Én a számítógép előtt ülök és közben kint zajlik az élet!
-Jó étvágyat kívánok azoknak, akik a fiam által Szegedről hozott szalonnát és barackot majszolják, hiszen ők is mindösszesen szereplői ennek az élvezetes, életnek nevezett darabnak!   

Igen mindezt „tudatosan” írom...mégis újraolvasva hamisan cseng...Miért is? Mert hozzátartozik az is  hogy közben mit érzek? Szomorú vagyok… és feldobott, hogy történt valami ”adrenalintforgató” esemény.
Igen mindezt „tudatosan” írom... mégis újraolvasva hamisan cseng... Miért is? Mert nem teljes a kép az érzelmek tisztázása nélkül! Szomorú vagyok…  és feldobott, hogy történt valami ”adrenalintforgató” esemény.
Fura, de hát … ez a poláris világ

A rendőrségen elmondták, hogy a nagyobb üzletek parkolóiban laptoppal ülnek a kocsiban az erre specializált személyek és amikor valaki becsukja a távirányítójával a kocsit, akkor bemérik annak frekvenciáját, onnantól kezdve olyan, mintha kulcsuk lenne a kocsidhoz. Kinyitják és vissza is zárják annak rendje és módja szerint J. Miért pont az adott kocsit választják? Akkumulátorra van állítva az érzékelőjük, tehát ha a csomagtartóban laptop, mobiltelefon van, azt érzékelik és indulhat a móka.
Ezért azon túl hogy nem hagysz semmi pótolhatatlant a kocsiban (csomagtartóban sem), érdemes olyan helyre állni a parkolóban, ahova többen rálátnak pl. közvetlenül a bejárattal vagy az üzlet ablakaival szemben…   Hasonló élményektől mentes napokat kívánok!
BG 
Néhány hozzászólás a fentiekhez:
SZSZ:"Alig hiszem...köszönöm a tanítást...Isten áldjon meg - ebben a fejlődésben...szeretlek."
VI: "Igen, jó étvágyat nekik.... A "végső elszámolásnál" viszont nem biztos, hogy jó étvágyuk lesz..."
BG:"Mindenki magáért felel, én is :)"
EO:"jajj :( de azt jo olvasni,h ezt is pozitívan fogod fel! :) (mar amennyire lehet...) targyak csak...inkabb az információ lehet veszteség,meg az emlékek,amik a gépen lehettek."
MMJ: "Ti ezeknek az eltűnt dolgoknak a 10 milliószorosát fogjátok visszakapni. A fickó is..., csak büntetésben. ( ez csak saját vélemény)"
BG:"Az első része tetszik, köszönöm ! Bálint is így gondolja! A másik félnek pedig azt kívánom, hogy a tehetségét tisztességes úton tudja kamatoztatni, hogy lelkiismeret furdalás nélkül élvezhesse a munkájából szerzett javakat. A veszteség az veszteség :(, de emlékeztet arra is, hogy mi mindenünk van... A másik sorsát nem ismerjük...."
BG"Köszönöm az együttérzéseteket! Kívánom, hogy megvalósuljon a "más példájából" tanulás és senkinek se kelljen megtapasztalnia ilyesmit. ."
SZM: "Én megvizsgálnám az áldozat és elkövető aspektust is."
BG:"Lehet, hogy az elkövető is áldozat... Ha így van, és mivel tehetségesnek tűnik  kívánom és bízom benne, hogy kimászik a gödörből, és  megtalálja az egyenes utat! Ez mindannyiunknak jól jönne!

 További gondolatok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése