2020. május 1., péntek

Érzelmi Stressz Oldás és a C19 vírus

Forrás:Ger Casey: “Effects of stress on blood pressure, pulse and respiration”
Az IASK (Szakosodott Kineziológusok Nemzetközi Szövetségének) 2020.05.01-04 online konferenciához 250 érdeklődő kapcsolódott május 1.-én.
Ger Casey (Írország, a Kinesiology College of Ireland megalapítója) bemutatta az ÉSO (Érzelmi Stressz Oldás) -sal kapcsolatos Nottingham (Nagy Britanniában) végzett tudományos kísérlet eredményeit, mely szerint  összehasonlították a résztvevők
anyagcsere, pulzus, vérnyomás értékeit
nyugalmi állapotban, stressz hatása alatt és Homloktartásban (a kísérleti alanyok saját maguk fogták a homlokukat).
E tudományos kísérlet bizonyította, hogy  stressz hatása alatt a vizsgált  értékek a legmagasabbak voltak, míg a Homloktartásban  -a stresszhatást követően- végzett vizsgálatok esetenként jobb eredményt mutattak mint a nyugalmi állapotban mért értékek.
*
Az egyik Olasz online résztvevő, aki ápolónőként dolgozik a C19 betegek mellett elmondta, hogy az egyik lélegeztető gépen levő beteg nagyon kellemetlennek érezte a bevezetett csövet és a nővér segítségét kérte. Ő a homlokára tette a kezét - a beteg megnyugodott- a cső eltávolításra került és a gyógyulófélben lévő páciens azóta is hálásan köszöni, valahányszor találkoznak a kórházban.

Balajthy Gréta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése