2018. május 2., szerda

KÁVÉ

A kávécserje (Coffea arabica) a szubtrópusi területeken őshonos növény, amelyet szobanövényként is tarthatunk, mivel mutatós levéldísznövény. Levelei hullámos szélűek, ovális alakúak, erezetük nagyon mély. A növény bokros növekedésű, levélzete sötétzöld színű.

Megfelelő gondozás, és körülmények mellett, akár még kellemes illatú, fehér virágokat is hozat május-június tájékán, ha a növény életkora legalább 3 év.

 Forrás: Internet
Kapcsolódó cikkek:
A kávé útja 
COFFEA - Kávé mint homeopátiás szer idegi eredetű álmatlanság esetén nyugtató hatású, csillapítja az erős hajlamot a fájdalomra és a túlérzékenységre.
   A Coffea, eltérően a hagyományos kávétól, tiszta, nyers kávészemekből készül. A kávé kedvelői jól ismerik a kávécserje pörkölt terméséből készült ízletes főzet hatását: a túlzott kávéfogyasztás izgatja az idegeket, ami szívdobogáshoz, erősebb vizelési ingerhez és alvászavarokhoz vezethet. A kávé túladagolása miatt gyakran túl érzékenyek vagyunk az érintésre és a hangokra. Akár szorongás is felléphet. A Coffea készítmény alkalmazási területei is ezeknek a tüneteknek felelnek meg. A "hasonló hasonlót gyógyít" elvnek megfelelően ezt a készítményt idegi panaszok, ingerültség és nyugtalanság esetére ajánlják. A Coffea fájdalomcsillapító hatása révén eredményesen használható migrén és fejfájás esetén. Szellemi betegekre jellemző túlérzékenységet és nyugtalanságot is csökkenti.
COFFEA TÍPUS
 Coffea típusú emberek általában vékonyak, magasak. Gyakran szoronganak, és nagyon érzékenyek az ingerekre. Erős fejfájás gyötri őket. Jellemzők rájuk a hangulatváltozások is - hirtelen sírásba forduló nevetés, vagy fordítva.
Jellemzők Önre a következő állítások?
    Álmatlanságtól szenved

    A bor hamar a fejébe szál.

    Irritálja a zaj és a vakító villódzó fény.

    Nagyon érzékeny a hideg levegőre.

    Erősen reagál minden nyomásingerre.

    Könnyen elsírja magát.

    Folyton tettre kész.

Ha a fentiek közül több mint három tulajdonságot felfedezett magában, a következőkben megtalálja azokat az információkat, amelyek segítenek javítani a közérzetén.
Hatásos fejfájás, migrén, arcidegfájdalom, fogfájás, száraz köhögés, idegi eredetű szívpanasz, menstruációs zavarok, álmatlanság, idegfeszültség, túlérzékenység esetén.
Gyógyító hatás: A Coffea nyugtatja a központi idegrendszert, erősíti a vérereket, továbbá jótékonyan hat a szívre és a vesére. Az idegrendszer normalizálásával csökkenti az ingerekre való túlérzékenységet (így a szervezet objektíven tudja befogadni és átalakítani a kívülről érkező jeleket).
ALKALMAZÁS: A Coffea hatásos ingerültség esetén, csillapítja az ingerekre való túlérzékenységgel kapcsolatos panaszokat. A szert gyakran ajánlják nyugtalanító gondolatok miatt fellépő álmatlanság ellen. Enyhíti az idegi eredetű szívpanaszokat, pl. az erős szívdobogást és a szapora pulzust, valamint az idegfájdalmakat és a menstruációs zavarokat.
Gyógyszergyártás
Az érett, szárított és pörköletlen kávészemekről lehántják vékony héjukat, és megőrlik őket. A por az őstinktúra és a potenciális alapanyaga. A szert egészen a D3 potenciáig receptre adják.
A külső tényezők szerepe - Ahhoz, hogy az ember biztos lehessen benne: megfelelő szer számára a Coffea, a homeopatának tudnia kell, hogy az alábbiak szerint változnak-e a tünetek:
Javulás
    melegben
    fekvő helyzetben
    napközben
    nyugalomban
Romlás

    hidegben

    zajban

    szagok esetén

    éjjel

    érintéskor


TÜNETEK / Általános panaszok
    túlérzékenység a különböző ingerekre
    idegesség
    kavargó gondolatok
    változékony hangulat
    káosz
    folytonos tettrekészség és nyugtalanság
    félénkség
Fej
    migrén
    hirtelen fellépő fejfájás
    arcidegfájdalom
    különféle hangok vélt hallása
    fogfájás, noha a fogak egészségesek
Idegek
    túlzott fájdalomérzet
    érzékenység az érintésre
    álmatlanság
    remegés
Nőknél
    menstruáció alatti hasgörcsre emlékeztető fájdalom
    bő vérzéssel járó menstruáció
    erős szülés fájdalmak
    változókori panaszok
Bőr
    elszórt vörös foltok
    idegirritációt kísérő ekcéma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése