2017. július 19., szerda

Szeretet és hatalom


   Vajon megengedhetjük magunknak, hogy „szeretet” emberek legyünk „hatalom” emberek helyett? 


Vajon megengedhetjük magunknak, hogy „szeretet” emberek legyünk „hatalom” emberek helyett? 
Ha egy ilyen "szeretet hullám" terjedne el,  a világ gyökeresen jobbá válna?!
   A „szeretet” ember mindenkiben benne van ... csak többnyire  félünk a sérülésektől és ezáltal rendre megteremtjük, megéljük  az újabb fájdalmakat…
   A tapasztalatainkat axiómákként kezeljük, szinte kényszeresen ragaszkodunk hozzájuk és ezáltal eltorlaszoljuk az utat az új, felszabadító megtapasztalások előtt is.
  Van-e bennünk annyi kockázatvállalás, bízunk-e annyira a saját ítélőképességünkben, hogy meg tudjuk állapítani, mi vagy ki tud minket segíteni az utunkon, hogy esélyt adjunk magunknak azáltal, hogy rá merünk hagyatkozni valakire, valakinek a vezetésére akivel együttműködve tovább tudunk haladni az utunkon?  Ha szerencsések vagyunk, talán fel tudunk idézni olyan tapasztalatot, amikor jó és eredményes volt valakivel együtt tanulni, valakire -egy szülőre, barátra, társra rátámaszkodni, majd aztán  adandó alkalommal viszonozni amit tőle kaptunk és támasszá válni? 
  Figyelembe véve a támasz azon fontos tulajdonságát, hogy  csak egy ideig segítő, amíg az adott területen megerősödünk, aztán korlátozóvá válhat így meg kell válnunk tőle, hogy kipróbálhassuk, megélhessük a saját erőnket, hatalmunkat. És ha ezt a mindenki számára legfőbb jóval összhangban tesszük, akkor szeretetteljesen élünk a hatalmunkkal, megteremtve az óhajtott egyensúlyt is.   
BG
További gondolatokat találsz itt!
    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése