2017. május 23., kedd

ÉRZÉKENYSÉGForrás:Riseearth.com


Érzékenységről, vagy inkább túlérzékenységről akkor beszélünk, ha valaki mindenre nagyon intenzíven reagál.Egy kis semmiség is felizgat. Amikor ilyen állapotba kerülök, lebénulok, látásom homályossá válik, sőt még az egyensúlyomat is elveszíthetem. Bizonytalanságot, félelmet és szorongást élek meg. Hajlamos vagyok passzivitásba menekülni, nem cselekedni, kevesebb feladatot vállalni, kevés dolgot tervezni, mert a félelem lebénít.Érzelmileg és fizikailag is sérülékennyé válok, ezért önvédelemből elszigetelődöm.A túlérzékenységhez kapcsolódó testi tünetek a következők:

a szívritmus felgyorsulása,

szorító érzés a torokban,

nehéz emésztés (ami néha gyomorfekélyig fajul),

székrekedés, hasmenés,

izommerevség.Félek az ismeretlentől, ezért a félelem oldásaként felveszek bizonyos szokásokat.

Miből fakadhat ez az aggodalom?

Lehet egy érzelmi sokk, trauma, sorozatos konfliktusok vagy bizonytalanságot okozó tényezőkkel átszőtt élet (anyagi vagy érzelmi).Újra kapcsolatba lépek a saját belső hangommal, és túlérzékenységemet a másokkal történő kommunikáció eszközének fogom fel. A meditáció vagy bármely más technika, amely segít a megnyugvásban és az ellazulásban, eredményes lehet a belső hang megtalálásában, és az érzelmeim egyensúlyba hozásában.

így felfedezem valódi igényeimet, és megtanulok bízni magamban, mert tudom, hogy minden a fejlődésemet szolgálja.Jacques Martel :Lelki eredetű betegségek lexikona
A szerző további írűsait megtalálod itt!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése