2017. január 11., szerda

A tökéletesnél kevesebb is tökéletes!Ha nehéz elfogadnunk egy ilyen állítást, érdemes a természet példáit segítségül hívnunk:
Nincs két pontosan egyforma virág, vagy fa, nincs 2 egyforma hajnal, vagy naplemente, mégis nagyra értékeljük őket!

Főleg az elsőszülöttek, de a fiúnak várt lányok illetve a lánynak várt fiúk is annyira törekednek a tökéletességre, hogy a legnagyobb eredmények elérését követően is képesek elégedetlenek maradni.
Nem csoda, hogy  egy idő után belefáradnak a tökéletesség állandó hajszolásába.
A komfort zónán túli erőfeszítések természetesen előre visznek, ám a siker állandó hajszolása , pláne ha a 100% fölötti teljesítményre hajtunk kiaknázza erőtartalékainkat , nem csoda hát ha belefáradunk az ilyen törekvésekbe.

Mi akadályoz?
Az önsajnálat, mások hibáztatása és az elvárások dédelgetése.
Mi segít ilyenkor?
Az arany középút megtalálása, az örömteli eredmények vagy "csak" önmagunk  megünneplése.
Milyen alapon?
Erőfeszítéseket tettünk és az eredményektől függetlenül megérdemeljük a tiszteletet, az elismerést.
Kitől várjuk ?
    Az emberek úgy viszonyulnak hozzánk, ahogy mi viszonyulunk magunkhoz.


Tehát bánjunk magunkkal úgy, ahogy a legszeretettebb emberrel bánunk/bánnánk.
    Ezt mások is érzékelik és  visszatükrözik felénk. Amikor kiegyensúlyozott és boldogságtól ragyog  valaki, a közelében mindenki jobb kedvre derül. Ha haragszik vagy dühös, az emberek elszállingóznak mellőle. Ha valaki semmire sem tartja magát vagy hagyja, hogy így bánjanak vele, egyre többen néznek rá így, mígnem belebetonozhatja magát  a balek, ügyetlen stb. szerepbe.
Valami olyasmi történik, mint egy kaleidoszkópban: az elemek mindig más mintázatot mutatnak, csodálatos, szimmetrikus képeket, miközben az alapot egy kis kupac színes keverék adja.   
    Tehát, ha jól bánunk magunkkal, mások is jól bánnak belünk. Ha tehetséges, hasznos embernek tartjuk magunkat, mások is annak látnak minket, visszatükrözik a fényünket (és sajátjukkal gazdagítják azt)!
     Ennek köszönhetően a  helyzettől függően szebbnél szebb életképek tárulnak elénk, megélhetjük a vágyott élethelyzeteket!
 BG
További gondolatokat találsz itt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése