2016. február 16., kedd

A szívet újjáélesztő igazság

                       
  Az életünk során számtalan trauma ér bennünket, melynek hatására -színtiszta önvédelemből- igyekszünk beburkolni, megvédeni vagy néha jégpáncélba zárni a szívünket hogy elkerüljük az újabb vagy még több fájdalmat.
   Gyakran ez annyira "hatékonyan" működik, hogy akkor sem érzünk már semmit, amikor meg szeretnénk engedni magunknak.
   Aztán a legváratlanabb pillanatokban, minden védelmi intézkedés ellenére mégis belénk hasít a fájdalom és akkor döbbenünk csak meg igazán, mikor rájövünk, hogy ez a fájdalom nem is kívülről, hanem belülről jön. 
   Ilyenkor van nagy szükségünk a szívet újjáélesztő igazságra, melynek jó leírását találjuk  Neale : Beszélgetések Istennel című könyvében:

Ha „boldogság"-ból indulsz ki, azért fogsz megtenni bizonyos dolgokat, mert boldog vagy - ellentétben azzal az állapottal, amiben azért hajtasz végre bizonyos tetteket, hogy boldoggá legyél.

Ha „bölcsesség"-ből indulsz ki, azért fogsz megtenni bizonyos dolgokat, mert bölcs vagy, és nem azért, mert bölccsé akarsz lenni.

Ha „szeretet"-ből indulsz ki, azért fogsz megtenni bizonyos dolgokat, mert te vagy a szeretet, és nem azért, mert szeretetre vágysz. Minden megváltozik; minden megfordul, ha a „létezés"-ből indulsz ki, ahelyett hogy valamivé akarnál lenni. Nem a tettek útja vezet a léthez. Akkor sem, ha boldog, bölcs vagy a szeretet szeretnél „lenni" - vagy éppen Isten. Cselekvéssel nem „juthatsz el" oda. Ám minden kétséget kizáróan igaz, hogy csodálatos dolgokat fogsz végrehajtani, amikor „megérkezel".

Ez az Isteni Kettősség. A „megérkezés" egyúttal az „ottlét". Légy ott, ahová el szeretnél jutni ! Ennyire egyszerű. Nem kell semmit tenned. Boldog akarsz lenni ? Légy boldog. Bölcs akarsz lenni ? Légy bölcs. Szeretet akarsz lenni ? Légy szeretet.

Ez Vagy Te - minden eseményben.

Te vagy az Én szeretett gyermekem.
...
Ez az önmagáért beszélő igazság. Az igazság nemessége felriasztja és újjáéleszti a szívet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése