2021. szeptember 21., kedd

Miért jó ha mindenki saját maga jelentkezik stresszoldásra?

Fotó: Internet        


A stresszoldásra való jelentkezés egyben elköteleződés is

Sokan vannak, akik ragaszkodnak a tüneteikhez, valamilyen rejtett előny miatt  pl: 

  • úgy gondolják így több odafigyelést kapnak vagy 
  • nem kell megcsinálniuk, ami nehezükre esik. 

Fentiek eredményeképpen kezd beszűkülni a világ körülöttük. Ugyan látszólag rengeteg lehetőség áll előttük, mégis a biztonságosnak hitt "Elefántcsont tornyot" építgetik...

Amikor rájönnek, hogy bár igazi biztonságot nem nyújt, ugyanakkor korlátoz a magunk köré épített "védfal" esély nyílik új megoldások keresésére.

Ha  hajlandók új megoldásokat tudatosítani magukban, egy biztonságosabb, élhetőbb világ nyílik meg előttük. 

A döntést mindig saját magunknak kell meghoznunk!

Ez alól csak  a kiskorú gyermekek kivételek

 Az ő helyzetük speciális.Egyes nézőpontok szerint azért születnek az adott családba, hogy tanítsák, segítsék a szüleik fejlődését, továbblépését.

 János Péter kineziológus szavaival élve: "A gyermek betegsége a szülők tünete". Mindenki a tőle telhető legjobb szülő igyekszik lenni. Tehát nem arról van szó, hogy a szülőkkel bármi baj lenne, hanem arról, hogy eljött az ideje frissíteni az általuk alkalmazott programokat.

 Sokéves tapasztalat azt mutatja, hogy amennyiben a szülővel arra a témára dolgozunk, hogy "Hogyan tudom a leghatékonyabban támogatni a gyermekemet?!" A gyermek "problémái" szinte egy csapásra megszűnnek és az is gyakran előfordul, hogy a gyermeket már nem is kell elhozni oldásra.

 A legideálisabb, ha mindkét szülővel elvégezzük az oldást erre a témára. 

Például előfordulhat, hogy az egyik szülő félti a gyermeket, energetikailag  visszahúzva őt, míg a másik perfekcionista neveltetéséből következően tolja, tökéletes teljesítményt remélve tőle. A gyermek szeretne megfelelni mindkét szülőnek ám az ellentétes hatások következtében "egy helyben topog".

Természetesen a gyermeknek a fenti oldások felszabadító hatását követően még mindig meg kell birkóznia az iskola által támasztott követelményekkel.Ebben a kérdéskörben is- a stresszoldás során használt módszerek- rendkívül hatékony korrekciókkal tudnak segíteni.

További információkért kattints ide!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése