2022. december 28., szerda

Angela Álvarez 95 évesen nyert Grammy-díjat

 

Fotó: Msn.com Angela Álvarez a Grammy-díj átadón

A zene és az ének örök szerelem maradt az életében, négygyermekes anyukaként dalokat írt, állandóan énekelt, ábrándozott.

Az 1927-ben született Angela Álvarez tehetsége és sikerei ellenére édesapja nem örült énekesnői ambícióinak, mindent megtett, hogy lebeszélje őt erről a pályáról, végül pedig sikerrel járt. Angela „jó kislány volt” és férjhez ment, gyereket szült, ahogy „illik”.

A zene és az ének azonban örök szerelem maradt az életében, négygyermekes anyukaként dalokat írt, állandóan énekelt, ábrándozott. Azonban zenei pályafutása még ekkor sem indulhatott be, állandóan komoly akadályokkal szembesült, még akkor is, amikor már az Egyesült Államokban élt bevándorlóként.

Azonban minden egy csapásra megváltozott akkor, amikor egyik unokája, Carlos José Álvarez elég idős lett ahhoz, hogy összeszerkesszen szeretett nagymamájának egy saját albumot és kiadja. A férfi hitt abban, hogy nagymamája fantasztikusan tehetséges, ezért 2021-ben rábeszélte a közös munkára. Eredetileg csak annyi volt a céljuk, hogy megörökítsék Angela művészetét az utókornak, ám ennél sokkal több is történt.

Angela Álvarez első lemeze hatalmas siker lett világszerte, így a 2022-es Grammy-gálán a legjobb új latin előadók kategóriájának egyik jelöltje volt. 95 évesen pedig meg is nyerte az elismerést, így ő lett minden idők legidősebb első „grammys” előadója.

Forrás: MSN.com




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése