2018. január 4., csütörtök

Fejlődésünk útja



„Arra születtünk, hogy Spirituális Énünk, Halhatatlan Életünk vezetésével tudást és tapasztalatokat gyűjtsünk, és fizikai létezőként tökéletesedjünk.

A fizikai test a Spirituális Énünkkel való kapcsolat nélkül nem más, mint üres burok, parafa dugó a víz felszínén, ha azonban egyesült a Lélekkel, az élet öröm lesz, izgalmas és érdekes kaland, szerencsét, egészséget és tudást hordozó utazás. Fejlődésünk újszülött, tudatlan csecsemőként kezdődik, amikor érdeklődésünk csakis magunkra, jólétünkre, táplálkozásunkra és a melegre irányul. Felnövekedvén azután feléled bennünk a hatalom utáni vágy, emiatt még sokáig csak magunkkal törődünk, kizárólag saját győzelmünket és világi céljainkat tartjuk szem előtt.

Ekkor azonban fordulóponthoz érkezünk: megszületik bennünk embertársaink szolgálatának vágya, s megkezdődik a küzdelem, hiszen további fejlődésünk során az önzést önzetlenséggé, a különállást egységgé kell változtatnunk. Össze kell gyűjtenünk a tudást és tapasztalatot, amit csak nyújtani tud a világ, és minden emberi gyengeséget a vele ellentétes erénnyé kell átalakítanunk.

Ám csak lassan tanulunk, egyik leckét a másik után. Ha boldogok és szerencsések akarunk lenni, meg kell tanulnunk mindazt, amit spirituális énünk kiszab nekünk.”

Forrás: Dr Edward Bach: Alapvető elmélkedések betegségről és gyógyításról, Homeopatic World 1930

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése