2017. február 22., szerda

A mondókák, mesék az első programjaink 2.




Nyissuk meg a siker felé vezető utat!


A népmeséknek számtalan tudatalattinkba programozott  elgondolást felfednek:
Pl: az első gyermeknek nem sikerül megoldania a feladatot, a másodiknak sem, a harmadik, a kicsi azonban mindent megold.
Ez a program jó szándékkal jöhetett létre, támogatva a kisebbeket, hogy bízzanak magukban, a saját erejükben, érezzék meg magukban azt az erőt, mely nagy dolgok végrehajtására teszi őket képessé.
 Hiszen a földet az első (fiú)gyermek örökölte, a második elmehetett katonának, a harmadik papnak... Eszmei, erkölcsi támogatást szerettek volna biztosítani a számára ha már annyi mindenről le kellett mondania.
Mit jelenthet ez manapság családdinamikai szempontból azoknál, akik tudatalattijukban hordozzák ezt a programot? Az első gyermeknek nem sikerül!
Az második gyermeknek nem sikerül!
A harmadik gyermeknél sikerülnie kell, ha nem akkor úgy érezheti, hogy valami baj van vele... Bizonyos esetekben -és ennek alapját is megtaláljuk a népmesékben- a legkisebb úgy érzi, meg kell mentenie a 2 nagyobb testvért. Ezáltal olyan terhet vállalva, ami nyilván  meghaladja az erejét. Olyan ügyre fordítva az erejét, amely felemésztheti az energiáját, megakadályozhatja, hogy a saját életét élje, abban teljesedjen ki.
Akinél  ez ügy, vagy ha észrevesszük magunknál  a hasonló hitrendszerek/programok működését, természetesen felül tudjuk őket írni:
Első (második) gyerek vagyok és könnyedén meg tudom valósítani a célomat!   
Harmadik gyermekként csak saját magamért vagyok felelős!
 BG
További gondolatokat találsz itt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése