2019. augusztus 6., kedd

Orbáncfű

 
Hypericum perforatum

Gyógyteát forrázással készítünk belőle. Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember ajánlása alapján álmatlanságra, alvászavarokra lefekvés előtt fogyasszunk belőle egy csészével. Depressszióra, idegi panaszokra napi egy csészével szintén az esti órákban. 
Fontos, hogy 6 hétig szabad folyamatosan inni, utána 6 hét szünetet kell tartani. 
Emésztésjavításra, epeműködésre étkezés után 15 perccel egy csészével, alkalomszerűen. 
Savcsökkentésre napi egy-két csészével étkezés után 30 perccel. Vírusfertőzésre napi 3 csészével étkezés előtt.
Forrás és további infó: www.hazipatika.com
 

Orbáncfű  és a máj

A máj tisztító és helyreállító feladatokat lát el szervezetünkben. Méregtelenít, és ideális esetben hatástalanítja és kiválasztja a szervezetünkbe került mérgeket. Azonban, ha túlterheljük, akkor nem tudja elvégezni helyesen a dolgát. Ilyenkor szükséges egy jól megválasztott tisztítókúra, mely új lendületet ad neki.

Javasolt gyógytea összetevői:

- 1 evőkanál kamilla tea
- 1 evőkanál orbáncfű

Ezt forrázzuk le fél liter vízzel, és hagyjuk állni 15-20 percig, majd szűrjük. A főzetet melegen fogyasszuk, két részletben.

A májtisztító kúra menete:

Reggel, éhgyomorra igyunk meg 2-2,5 dl gyógytea főzetet, majd 15-20 perc elteltével igyunk meg még egyszer ennyit. Ezután jól betakarózva, feküdjünk le 1,5-2 órára.

Jótanácsok a májtisztító kúrához:

Soha NE végezzünk májtisztító kúrát, nehéz munka, vagy hosszan tartó böjt után! Az első tisztító kúra a legnehezebb, a szervezetnek nagy energiákat kell mozgósítania ilyenkor (többek között érzelmi-lelki energiákat is). Akinek beteg mája, soha NE kezdjen tisztító kúrát ősszel, mert a kínai bioritmus-tanítások szerint a máj ősszel a legsebezhetőbb, így az ilyenkor végzett tisztítások csak tovább ronthatnak a beteg állapotán.

Forrás: Viktor Korjakin: Hol kezdődnek a betegségek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése